Straight to Martuni: Motal Cheese | Թիմը գնում է Մարտունի

In the town of Martuni, located in the Gegharkunik region of Armenia, Ruslan Torosyan produces a very special type of cheese. It’s the Motal cheese. This traditional goat cheese has become nearly extinct as few people still produce it in a traditional way. Tim Straight meets Ruslan, the man who’s trying to revive the tradition.

Գեղարքունիքի մարզի Մարտունի քաղաքում բնակվող Ռուսլան Թորոսյանը պատրաստում է շատ յուրահատուկ մի պանրատեսակ, որը կոչվում է Մոթալ պանիր։ Ավանդական այս այծի պանիրը մոռացության եզրին է հայտնվել, քանի որ շատ քչերն են շարունակում այն պատրաստել ավանդական ձևով։ Թիմը հանդիպում է Ռուսլանին, ով նպատակ ունի վերակենդանացնել այդ պանրի պատրաստման ավանդույթները։