Սննդի վերաբերյալ գիտությունը մշտապես զարգանում է, փոփոխության են ենթարկվում որոշ փաստեր ու ենթադրություններ: Հետադարձ հայացք նետենք հյութերից և ուտելիքներից մի քանիսին, որոնց միամտաբար համարում էինք առողջարար ու օգտակար՝ ոչ այնքան վաղ անցյալում:
1. 100 տոկոսանոց բնական հյութերԴժվար է հավատալ, որ իրականում ամեն առավոտ նախաճաշի հետ ըմպում ենք մեկ բաժակ շաքար, չէ, ներեցեք, «բնական հյութ»:
2. Ցածր յուղայնության կրեկերներՄիգուցե մեկ-երկու կրեկերն առանձնապես մեծ ազդեցություն չեն ունենա կալորիաների օրական չափաբաժնի վրա, սակայն եկեք խոստովանենք, որ երբեք մեկ-երկուսով չենք բավարարվում, երբ խոսքը վերաբերում է խրթխրթան կրեկերներին:
3. Սպորտային կամ էներգետիկ ըմպելիքներՔաշի նվազեցմանն ուղղված խառնուրդները, վիտամինացված ջուրը, պրոտեինացված հեղուկները և այլն․․․ Այժմ վստահորեն կարելի է ասել, որ սովորական ջուրը լավագույն տարբերակն է օրգանիզմում հեղուկի անհրաժեշտ քանակ ապահովելու համար:
4. Մարգարին90-ականներին շատ տարածված այս յուղն այժմ չի կարող թաքցնել, որ հանդիսանում է վտանգավոր ճարպաթթուների աղբյուր:
5. ԲրնձահացերՍրանք, իհարկե, չեն պարունակում շատ կալորիաներ, սակայն ոչ մի օգտակարություն չունեն:
6. «Իրական» մրգային դոնդողից կոնֆետՄրգային կոնֆետներ․․․ Միգուցե անցյալում կարողանայիք մեզ հիմարացնել տուփի վրա գրելով․ «պատրաստված է իրական մրգերից», սակայն այսօր… Կարող եք նույնիսկ չփորձել:
8. Միջուկով թխվածքաբլիթներԿարիք չկա երկար-բարակ բացատրելու: Անվանումն արդեն ամեն ինչ ասում է․ թխվածքաբլիթն ինքնին շաքարային «պայթուցիկ» է: